Kétmilliós ajándékot kapnak az új Autopilot hardver tesztelői

2019.01.02. 16:35

Érthető módon saját alkalmazottjaival szeretné teszteltetni a Tesla az Autopilot következő generációjának agyaként funkcionáló új számítógépet. Aki beszáll a tesztelésbe, az ingyen kapja meg.

autopilot

A Hardware 3 mesterséges neurális hálózatot futtató, tanulásra képes számítógép, Elon Musk kiszivárgott levele szerint 1000%-kal többet tud, mint a jelenlegi autókba épített Hardware 2 jelzésű gép. Hogy pontosan miben, azt persze mindenki, aki nem dolgozik a projekten, csak találgathatja, de Musk szerint ez lehet a kulcsa a valódi önvezetésnek.

Egy ilyen tesztüzem persze nem veszélytelen. Nyilván ezért ajánlják fel, hogy ingyen építik be a számítógépet a jelentkezők akár régebben gyártott autójába – nyilván csak Tesla tulajdonosok jöhetnek szóba – és a kísérlet végeztével meg is tarthatják azt, ami a levél szerint 8000 dolláros, azaz közel 2,3 millió forintos ajándék a résztvevőknek.

A Hardware 3 bevezetését már 2019 első felére ígérik, alighanem ezért is van szükség a tesztelői kör kiterjesztésére néhány tucatnyiról néhány száz főre.