Toyota: túlzás a villanyautók iránti lelkesedés

2019.01.18. 17:08

Jim Lentz, a Toyota amerikai részlegének vezetője azt mondja, a villanyautó-korszak nem köszönt be olyan gyorsan, mint ahogy sokan hiszik.

toyotaev

„Attól tartok, túlzottan is hisz benne a közönség, hogy a villanyautók gyorsan meghódíthatják a világot... Egyelőre nem látszik a gyors növekedés.” - mondta, majd hozzátette, jelenleg konnektoros hibridből, villanyautóból és üzemanyagcellás járműből hét gyártónál összesen vagy 600 ezer készül éves szinten, miközben autóból tavaly már közel 90 millió talált gazdára világszerte.

„A kérdés az, hogy hogyan növelhetjük az ilyen járművek részesedését a piacon, hiszen a magas ár és a hatótáv-para még mindig gondot okoz... és az 1,69 dolláros gallononkénti benzinár nem igazán segít.” - foglalta össze, hogy milyennek látja a villanyautók esélyeit.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az a tény, hogy több nagy gyártó, köztük a Volkswagen is vagyonokat költ villanyautó-fejlesztésre, gyorsan változtathat a piac képén, és ez nem feltétlenül a távoli jövőhöz tartozó ködös jóslat. A VW I.D. sorozat első tagját már az idén bemutatják, ami jócskán felgyorsíthatja a folyamatokat.