Az utolsó Corvette Európának?

2019.01.31. 14:24

A Corvette természetesen él és virul Észak-Amerikában, azt azonban kevesen tudják, hogy még Európában is kapható, néhány Cadillac modellel együtt: a General Motors ezzel évi néhány száz európai vásárlót még szerezhet éves szinten az Opel eladása után is.

Most azonban eggyel kevesebb termékük lesz: az aktuális, C7-es Corvette-et az Ultimate Editionnal az idén kifuttatják. Ez csak kupé karosszériával lesz kapható, Grand Sport vagy Z06 felszereltségben, és csak néhány színben, így a Sebring Orange metál-narancs árnyalatban, illetve a ezüstszürkében. Az alapfelszerelése része lesz a karbon-kerámia tárcsás fékrendszer, viszont a vevők választhatnak hétfokozatú kézi váltó, és a nyolcsebességes automata közül – ez utóbbi a Grand Sport kiváltsága lesz.

Az utolsó Corvette ára 116 500 eurónál indul majd Németországban, a kompresszoros Z06-ért pedig legalább 139 500 eurót kérnek majd. Ez nem rossz ár, ha megnézzük, hogy hasonló teljesítményű modelleket más gyártók mennyiért kínálnak, bár valószínűtlen, hogy a Corvette épp most rengetné meg az európai sportkocsi-piacot, ha eddig nem tette: az elmúlt tíz évben egyszer sem haladták meg az eladások az ezret éves szinten.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy a GM elhozza-e Európába a Corvette következő generációját. A C8 állítólag drágább lesz, mint a C7, de középmotoros, így sokkal kedvezőbb súlyelosztású. Elképzelhető, hogy az új koncepció Európában is sikeressé teheti az amerikai sportkocsit.