Mégsem lesz olyan radikális a BMW iNext?

2019.02.06. 11:25

Az is lehet persze, hogy csak az álcázás sikerült kivételesen jól, de legalább ilyen erős lehetőség, hogy a reakciók láttán újragondolták a formatervet.

A BMW tavaly ősszel mutatta be az iNext tanulmányt, amely összenövesztett hűtőrács-feleivel, jellegzetes bakancs-formájával és szinte véletlenszerűen megtörő vonalaival nagyon elüt mindentől, amit a gyártó eddig készített. Viszont a crossover-jellegű karosszériával egyértelműen a legdivatosabb kategóriát célozták meg a tervezők.

Az álcázott prototípus, amelyet a hidegtűrés-tesztek során fotóztak valahol a sarkkörhöz közel, egyértelműen egyszerűbb formájú, és bár nem lenne lehetetlen, nem is látszik sehol, hogy rátét-elemekkel álcázták volna a végleges formát.

Az autó arányai egy jó nagyra növesztett Nissan Qashqait juttathatnak az eszünkbe, ami manapság egyértelműen sikeres receptnek tűnhet, és jó esély van rá, hogy 2021-ben, az újdonság gyártásának beindításakor még divatosnak számít majd.

Ez lesz a BMW második tisztán elektromos modellje az i3 után, és valószínűleg az első, amely nem is lesz elérhető belsőégésű motorral.