Egyterűt készül bemutatni a Lexus

2019.04.10. 06:45

Ne tévesszen meg senkit, hogy az egyterűek Európában épp kimentek a divatból, és már senki nem árul itt ilyesmit: a Távol-Keleten a műfaj él és virul, olyannyira, hogy a Toyota luxusmárkája is ebbe az irányba nyit.

Japánban különösen nagy divat a luxuskivitelű egyterű: a Toyota Alphard, a Nissan Elgrand vagy a Mitsubishi Delica azonban nem csak a szigetországban kapható, de egy csomó környező országban, például Thaiföldön és Kínában sem ritka az ilyen karakterű jármű. Így nem csoda, hogy a Lexus Sanghajban egy ilyen típus bemutatását tervezi, LM néven.

Nem csak logikai alapon, de az előzetes kép alapján is valószínű, hogy az újdonság a Toyota Alphard alapjaira épül majd, legalábbis ami a második tetőoszlopból és az autó körvonalából látszik, az nagyon hasonló.

Kevéssé valószínű, hogy az LM-et Európába is elhoznák, annak ellenére, hogy a Lexus kínálat nagyja globális modellekből áll. Az ok egyszerű: az ilyen buszlimuzinok piaca épp most állt a földbe errefelé, és a helyüket most foglalták el teljesen a terepjáró-formájú járművek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.