Tíz hónapja maradt a Teslának

2019.05.19. 07:13

Elon Musk e-mailben tájékoztatta a munkatársait, hogy ha nem tesznek valamit, hamarosan elég forró lesz a talaj.

tesla-model-y-front-1552622900

Ehhez minden bizonnyal már hozzászokhattak a Tesla-dolgozók, hiszen a villanyautógyártó már eddigi évei alatt is csak sorozatos tőkeinjekciókkal és megszorításokkal bírt életben maradni. A legutolsó, májusi pénzügyi segítség is 2,3 millió dolláros volt, ami sovány vigasz, ha azt nézzük, hogy a cég az első negyedévben újabb bő 700 milliós veszteséggel zárt.

A Reuters értesülései szerint Musk a körlevélben figyelmeztette a munkatársait, hogy minden létező költést meg fognak vizsgálni. Kezdve az utazási költségekkel, az autókba szánt alkatrészeken át egészen a fizetésekig. Ahogy Musk fogalmazott "lényegében minden kiadást megvizsgálunk, ami a bankszámlánkon keresztül végigmegy". Mindez elég nehéz időket hozhat a Tesla munkatársainak, főleg azután, hogy januárban a dolgozók 7%-át elküldték, szintén a költségek csökkentése miatt.

Ugyan nem hangzik jól a 10 hónapos idősáv, de a Szilícium-völgyben növekedő startupoknál azért nem egyedi a jelenség, ráadásul a Model Y lendíthet majd a Tesla eladásain.