Ez már a végleges Renault terep-kupé

2019.05.24. 12:51

Tavaly mutatta be a Renault ezt a látványos, kupétetős modellt Oroszországban, és ott is kezdik most gyártani, a Duster műszaki alapjain.

A tanulmányautóhoz képest csak lényegtelen részletek változtak, például az első lökhárító fekete műanyag elemei, vagy a felnik mérete és mintázata. A formán viszont nem változtattak semmit.

Ahogy a műszaki alapok nagy része, a hajtáslánc is a Dusterből származik. Motor egyelőre egyféle lesz, a Mercedes és a Renault közösen fejlesztett 1,33 literes turbómotorjának 150 lóerős kivitele, amelyet itt fokozatmentes automata váltóval kombinálnak. Ugyanakkor egyaránt lesz első- és összkerék-hajtású kivitel is.

A fronthajtású Arkana 1,419 millió rubelbe kerül majd, ami úgy 6,4 millió forintnak felelne meg, az összkerék-hajtású pedig 1,499 millióba, ami közel 6,8 millió lenne forintban. Ugyanakkor érthetetlen módon ragaszkodnak hozzá a Renault-nál, hogy az Arkana Európában sem a Renault, sem a Dacia kínálatában nem lesz elérhető.

Az ugyanakkor nem lehetetlen, hogy egyes ázsiai országokban felbukkanjon. A Renault-Samsung Motors tanulmányautóként saját jelvénnyel is bemutatta nemrégen, ami arra utal, hogy Dél-Koreában is gyártásba küldhetik a típust.