Boeing-vontatással promózzák az új Minit

2019.06.03. 06:05

Életjelet adott magáról a novemberre várható villanyos Mini, a Cooper SE. A márka első nagy szériában készülő villanyautóját reklámozták meg egyelőre álcamatricában, ahogy elhúz egy Boeing 777-es a frankfurti reptéren.

ht

Bár nagy villanyos karrierje nincs, azért a Mininél nem történelmi újdonság a villanyhajtás. Már 2009-ben is megpróbálkoztak a kategóriában egy óvatos szériával: legyártottak egy 500 darabosra limitált, piaci forgalomba nem került tesztorozatot Mini E néven, aminek egy része azóta már múzeumba került, míg a javát bezúzták. A Cooper SE-vel már komolyak a szándékaik, novembertől nagyban gyártanák, ha lesz rá igény.  

A brit-német márka Lufthansával közös mutatványa amúgy nem valami eredeti. A Porsche Cayennne két éve egy A380-ast húzott ugyanígy, ahhoz képest egy 150 tonnás 777F vontatása semmi - na meg van, aki foggal megcsinálja ezt. A lényeget ráadásul nem mellékelték a produkcióhoz, azaz továbbra is csak erős sejtés van róla, mit tud majd a Cooper SE. A leginkább logikus az lenne, ha az i3-tól kapna mindent és valószínű ez is fog történni. Az i3s 180 lóerős, 320 kilométer hatótávos hajtását sejtik bele a szaklapok.