Önkéntes szemétszedőket vár a Magyar Közút

2019.09.01. 11:48

Közutak mellett illegálisan lerakott hulladék összeszedésére hirdetett akciót szeptember 20-ára a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a társaság jövő szombaton nyílt napot is tart, amelyen a cég munkagépeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

IMG 2460

Pécsi Norbert Sándor, a szervezet szóvivője az M1 egy szombat délelőtti műsorában azt mondta, az autópályák melletti pihenőkben sokszor azért sok a kommunális hulladék, mert a hétvégi házak tulajdonosai ott teszik ki a szemetet. Az alacsonyabb rendű utaknál főként a sitt és háztartási hulladék okoz gondot; csak ebben az évben 1,5 milliárd forintjába kerül a társaságnak a szemét elszállítása, amelyből akár 60 ezer tonna meleg aszfaltot is be tudnának szerezni - hozta be a párhuzamot az osztályvezető.

Ha kedvet érzel szemetet szedni a Közúttal, egyúttal az önkéntes munkáddal spórolnál nekik egy kis aszfaltra való pénzt, ezen az oldalon regisztrálhatsz a közös takarításra.

A cég amúgy a szemétszedéstől függetlenül egy nyílt napot is tart hamarosan. Ezzel kapcsolatban Pécsi azt mondta, szeptember 7-én minden megyében lesz egy telephely, ahol az érdeklődők a cég feladataival, és akár a munkagépekkel is megismerkedhetnek, ezek közül a hókotrók a legnépszerűbbek - mondta Pécsi Hozzátette: ehhez kapcsolódik a "Biztonság az Ön kezében van" kampányuk is, amellyel az út mellett dolgozók biztonságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az osztályvezető elmondta, az elmúlt két évben két munkatársukat gázolták halálra.