2019.09.10. 11:30

Az ID. 3 bemutatóján már kiszúrhattad, de ha ott nem tűnt fel, itt alaposan megnézheted. Ez lenne itt a Volkswagen új logója, ami a jövőben minden új VW-re felkerül.

volkswagen-new-logo

A Volkswagen nagyon szeretné, ha mindenkiben tudatosulna: új korszak indul náluk. Jön az új évtized, jön a villanyinvázió, ők pedig hátrahagynák már a dízelbotránnyal erősen terhelt tízes éveket. Az új logó ennek az új időszaknak szól, nem véletlen, hogy első villanyautónak épült villanyautójukon (az e-Golf ugye nem ilyen) mutatták be. Persze ez is csak két, karikába írt betű, ahogy az eddigi - sőt, szinte az összes eddigi - is az volt, de  egy kicsit letisztultabb kivitelezés.

Így néz ki az ID. 3-on
Így néz ki az ID. 3-on

Egy ilyen logócsere nem tűnik nagy dolognak, és nem is különösebben az, de ettől még a cégnek nem kis meló. A Volkswagen 154 országban van jelen hivatalos képviselettel, nagyjából tízezer márkakereskedésük és -szervizük van a bolygón. Ezeknél mindenhol le kell cserélni a logót, azaz cserélni kell azt a giga reklámzászlótól az utolsó szalvétáig mindenen. Úgy számolnak, a jövő év közepére lesznek meg ezzel  mindenhol.