Ötszörös Dakar-győztes navigálhat Alonsónak a Dakaron

2019.09.14. 12:35

Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt két évtized motorsportjának két legsikeresebb spanyolja ül majd egy Toyotába a januári Dakar-ralin: bejelentették, ki navigál majd Fernando Alonsónak első tereprali-versenyein és jó eséllyel januárban a Dakaron is. Marc Coma lesz az, aki ötször nyerte meg motoron a versenyt.

63507-20190912-tgr-dkr-t03-003-765391-lightbox

Nagyon ráfért már a Dakar-ralira egy jó hír. A versenyt januárban a világ egyik leginkább antidemokratikus országába, Szaúd-Arábiába viszik, ami akkora arcvesztés a rendezőknek, hogy azt csak egy Fernando Alonsóval lehet úgy-ahogy ellensúlyozni. A spanyol giga médiamegjelenést hoz majd a versenynek, amin a címvédő csapattal, a Toyota egy Hiluxával indul majd. A kétszeres F1-es bajnok és kétszeres Le Mans-győztes spanyol túl van már pár teszten. A csapat szerint gyorsan beletanult a műfajba, de arról egyelőre semmi hír, mennyire gyors mondjuk csapattársához, a háromszoros Dakar-győztes el-Attijához képest. 

Alonso első tereprali-versenye a Lichtenburg 400 lesz most hétvégén. Itt már Comával indul, aki amúgy azon túl, hogy ötször nyert Dakart korábban, visszavonulása után a verseny szervezőségében is dolgozott és az elmúlt Dakarok útvonalának kiválasztásában fontos szerepe volt. Szóval nagyon otthonosan mozog a sivatagban, talán nem tévednek majd el, ha neki kell navigálnia a Dakaron. Állítólag az indulás még nem száz százalék. Alonso nem szeretne leszerepelni és a következő hónapok tesztjei és tesztversenyeinek eredménye alapján dönt majd. 

Frissítés: Az a bizonyos első közös verseny már zajlik. Azt nem tudjuk, milyen gyors rajta az Alonso/Coma-páros, de ezt a képet nemrég posztolták a felborult Toyotájukról. Inkább itt essenek, mint a Dakaron. 

alonso-750x543