A Honda megvillantja a következő Jazzt

2019.10.16. 15:14

Ez lesz az első Jazz, amelyet már kizárólag hibrid hajtással lehet majd megvásárolni Európában, de úgy néz ki, az autó alapvető jellegét ez nem befolyásolja.

jazz4pv

Az egy szem előzetes fotón egyébként ellenfényben látható az autó oldalnézetből, ami a sziluetten túl sokat nem enged látni. de a lényeg azért sejthető. A Jazz következő generációja is hasonló orr-kialakítást kap, mint a Civic, egy kicsit előre dőlő hűtőráccsal, ezzel az orr-rész valamivel hosszabbnak tűnik, mint a kifutó modellen. Az egyterű-jelleg azonban megmarad, ahogy azt is megígérték, hogy az üzemanyagtank az első ülések alá kerül, ahogy eddig is, ami az átlagon felüli helykínálat egyik titka.

Ahogy a CR-V esetében, itt is a két villanymotoros i-MMD hibrid hajtásrendszer egy változatát használják majd, bár valószínűleg egy kisebb benzinmotorral. Konkrétumokat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, csak olyan általánosságokat, hogy a hajtást egyszerre jellemzi fölényes teljesítményleadás és figyelemre méltó takarékosság.

Annyi biztos, hogy a világpremier 2019 október 23-án lesz Tokióban, és az eseményt a Honda Youtube csatornáján élőben is követhetjük majd.