Jövőre jönnek a Peugeot csoport villany-furgonjai

2019.10.18. 10:27

A Citroën Jumpy, Peugeot Expert és Opel Vivaro alapjaira építenek elektromos változatokat 2020-tól. A bemutató még odébb van, de a gyártásra vonatkozó tervek már nyilvánosak.

efurgon psa

Hordain-ban készül majd a három új modell – ugyanúgy minimális különbség lesz köztük, mint a hagyományos hajtású kivitelek között – a hajtásláncukat pedig Trémery-ben építik, azaz az összeszerelés teljes egészében Franciaországban zajlik majd.

Magukról az autókról annyit árultak el, hogy 50 kWh-s akkucsomagot kapnak az alapváltozatok, ami 200 km körüli, WLTP szerint mért hatótávra lesz elegendő. Ezen felül nagyobb, 75 kWh-s akkumulátort is gyártanak majd, ezzel akár 300 km is megtehető lehet egy töltéssel. A PSA eddigi, kisebb elektromos autóiba is 50 kWh-s akkut építenek, valószínű, hogy itt is ugyanezt alkalmazzák majd, és azon sem lepődnénk meg, ha a hajtás a 100 kW-os villanymotorral szintén megegyezne azzal, amit a DS 3 Crossback E-tense, a Peugeot e-208 és az Opel e-Corsa modellekbe építenek be.

Úgy tűnik, a Peugeot igyekszik gyorsan felépíteni saját elektromos kínálatát, méghozzá szabványos elemek felhasználásával, ami elősegíti, hogy az árakat viszonylag elfogadható szinten tartsák.