Ez lesz a Chevrolet új slágere

2019.11.22. 06:06

A személyautók iránti kereslet csökkenésére a GM gyorsan reagált: egyebek közt leállítják a Chevrolet Cruze szedán gyártását, be is zárnak emiatt egy üzemet Ohio államban. Ám ez nem jelenti, hogy ne próbálnák megtartani a vásárlóikat, most épp egy új szabadidő-autót mutattak be, amely olcsónak és divatosnak ígérkezik.

A Trailblazer a stílusa alapján a tavaly bemutatott Blazer kistestvérének tűnik. Divatos, magas építésű, nagykerekű, de alapvetően épített útra szánt modell, amely kétszínű fényezésével egyértelműen a látványosabb autók közé tartozhat.

Egyelőre az autó részletes adataival még adós a GM, bár annyit azért elárultak, hogy 1,2 és 1,3 literes turbós benzinmotorokkal szándékoznak piacra dobni, amelyek közül a legerősebb 155 lóerős lesz. Az autó fokozatmentes automata, vagy 9 fokozatú automata váltóval lesz kapható, első- vagy összkerék-hajtással.

Ám ezeknél lényegesebb részlet, hogy a Trailblazer ára 20 ezer dollár alól indul, azaz legalább részben kiválthatja a 18 ezer dolláros alapárú Cruze-t, amely korábban a kínálat egyik népszerű darabja volt, ám a személyautók iránti jelentős keresletcsökkenés miatt az idén leállították az amerikai gyártását, és várhatóan teljesen eltüntetik a választékból.