Összesen 34 új VW érkezik jövőre

2019.12.20. 06:14

Zsúfolt éve lesz a Volkswagennek, ha minden a tervek szerint halad, bár az újdonságok közt nyilván akadnak felújított, de már ismert modellváltozatok, illetve lokális piacokra szánt autók is. A 34 újdonság így is elég nagy ígéret, és biztosan lesz köztük jó néhány valódi világpremier.

idcarz

Az egyik legnagyobb dobás várhatóan a következő ID modell lesz: az ID.4 néven emlegetett autó a pletykák szerint az ID.Crozz tanulmány szériaváltozata lesz, egy középkategóriás szabadidő-autó, amely egy fokkal még jobban megfelel az aktuális autódivatnak, mint a Golf méretű ID.3. Összesen egyébként 12 újdonság tartozik majd a szabadidő-autók közé – egyértelműen ezektől várhatja a márka a leggyorsabb növekedést, legalábbis ha folytatódnak az eddig jellemző trendek. A tisztán elektromos ID modellek mellett hat új villamosított hajtású jármű érkezéséről beszélnek – ilyen lesz például az új Golf GTE – ezek várhatóan konnektoros hibridek lesznek, viszonylag nagy hatótávval.

Valószínűleg az a trend is folytatódik, hogy a VW külön fejleszt a legnagyobb piacok, Kína, Észak-Amerika és Európa számára, sok esetben csak helyben elérhető modelleket vagy modellváltozatokat, a szabványos műszaki megoldások adta lehetőségeket kihasználva – részben ennek is köszönhető az újdonságok nagy száma.