Saját autót villantott a Sony

2020.01.07. 12:07

A Sony ugyan saját neve alatt mutatta be a Vision-S elnevezésű elektromos autót, de egyelőre úgy tűnik, nem azzal a céllal, hogy autógyártóként is bemutatkozzon. Csak azért építették a tanulmányt, hogy megmutassák a cég autókba szánt elektronikai fejlesztéseit.

Talán ezért sem erőlködtek nagyon, hogy a tanulmánynak erős egyénisége legyen. Olyan, mintha egy Tesla Model 3 méretű Porsche Taycan-rokont látnánk, Jaguar F-type farral. A forma egyszerű és modern, de ugyanakkor kifejezetten hétköznapi. Az autó egyébként a Magna Steyr műszaki alapjaira épül, két 272 lóerős villanymotor hajtja, és akár 4,8 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t.

A kialakításában a Magna Steyr mellett még több ismert nagyvállalat részt vett: a Bosch, a Continental, az Nvidia, a Qualcomm és a ZF is részt vett a projektben. Az egyszerűséget sugalló, kívül ezüst-fekete, belül világosszürke járműnev a főszerepet persze a Sony műszaki megoldásai kapják, amilyen a kamera-tükröket is tartalmazó ultraszéles kijelző, amely a műszerfalat helyettesíti, vagy a 360 Reality Audio nevű hangrendszer, amely egyebek közt az ülésekbe épített hangszórókkal igyekszik tökéletesebb hangzást biztosítani.

A Vision-S várhatóan egyedi példány marad, annak ellenére, hogy ránézésre lehetne belőle akár sorozatgyártású villanyautó is, bár arra azért van esély, hogy valamelyik Gran Turismo konzoljátékban később akár vezetni is lehet majd.