A Tesla már többet ér a Volkswagennél

2020.01.23. 11:04

Továbbra is jól jár, aki Tesla részvényekben tárolja a pénzét: a kaliforniai gyártó piaci értéke csak az idén 31%-kal emelkedett, az új csúcsérték 104,5 milliárd dollár.

Sokan egy elemzésnek tulajdonítják az újabb árfolyam-emelkedést, amely 2025-re 2-3 millió eladott autót jósol a cégnek, az iparág legmagasabb nyereséghányadával. Ám valószínűleg azok a pletykák is segítettek a növekedés fennmaradásában, amelyek szerint a cég következő új típusa, a Model Y a tervezetthez képest fél évvel korábban, már az idén tavasztól gyártásba kerül.

Az egyébként évek óta jól látszik, hogy a Tesla részvényei másként viselkednek, mint a többi tőzsdei papír. Az aktuális árfolyam is azt bizonyítja, hogy a Tesla kivételes befektetői bizalmat élvez. Más magyarázat nem lehetséges arra a tényre, hogy a tavaly 367 ezer autót gyártó cég értékesebb lett, mint a 2019-ben 10,97 millió járművet értékesítő VW csoport.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.