Valami fenyegető készül a DS-nél

2020.02.21. 15:56

Az elmúlt néhány évben kifejezetten elhanyagolták a DS-t, amelyet a Peugeot csoport eredetileg a kínálat krémjének szánt. Ám úgy néz ki, mintha kezdenének újra lendületbe jönni a dolgok: nem csak a DS 4 utóda várható az idei évre, de valami más is.

Még az idei Genfi Autószalon előtt, február 24-én tartanak egy bemutatót, de már az előzetesekből is sejthető, hogy mi lesz az újdonság. Annyi a részletekből is látszik, hogy viszonylag széles és alacsony autóról van szó, hagyományos, lépcsős hátsó résszel, amelyen az E-tense felirat arra utal, hogy legalább részben elektromos hajtásláncot kap.

A találgatások már meg is indultak: a legjobb tippnek az tűnik, hogy a DS9 néven emlegetett modell bemutatására készülnek, amely a kínálat csúcsát jelenti majd. Ez várhatóan egy nagy méretű, viszonylag konzervatív vonalvezetésű szedán lesz, a PSA kínálatban a Peugeot 607 és a Citroën C6 utóda, az a modell, amely végre elhelyezheti a prémiumgyártók térképén a máig meglehetősen foghíjas kínálatú márkát.

A nagyjából öt méteres modell kapcsán persze megint előjön a régi probléma, hogy a Peugeot a nagy költségcsökkentésben kidobott minden nagyobb motort a gyáraiból, így 1,6 literes benzinesnél, illetve 2 literes dízelnél komolyabbat már nem gyártanak. Ezt alighanem úgy hidalják át – erre utal az E-tense felirat is – hogy itt is egy erős hibrid lesz a csúcsváltozat, az első kerekeket hajtó 200 lóerős villanymotorral és hátul hajtó, hasonló teljesítményű villanymotorral. Így meglesz a presztízshez szükséges akár 4-500 katalógus-lóerő, a mindennapi közlekedéshez meg úgysem nagyon kell 150-200 lóerőnél több, amit az 1,6 literes benzinmotor magában is tud.

Mindez persze csak feltételezés, hogy valójában mit mutat a DS, arra 24-én délulán 5-kor derül fény.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.