A megyei seriff záratja be a Tesla-gyárat

2020.03.18. 15:20

Az Alameda megyei seriff-hivatal szerint a Tesla-üzem működése nem tartozik az elengedhetetlenül fontos tevékenységek körébe, így csak minimális működést engedélyeznek az autógyár számára.

tesla fremont

Elon Musk a korábbi híradások szerint elintézte a járványügyi intézkedéseket annyival, hogy aki rosszul érezné magát, az ne jöjjön munkába, és tovább működtetné a 10 ezer dolgozót foglalkoztató gyárat. Mindez annak ellenére hangzott el, hogy Alameda megyében már elrendelték a kijárási tilalmat a járványveszély miatt, ami alól csak az elengedhetetlenül fontos tevékenységek jelentenek kivételt.

Ennek kapcsán a Twitteren jelezte a megyei seriff hivatala, hogy a Tesla tényleg csak a legszükségesebb minimális működést tarthatja fenn az üzemben, amibe az autógyártás nyilván nem tartozik bele.

A kijárási tilalom nyilván elég rossz pillanatban jön a Tesla számára, hiszen épp a Model Y gyártásának felfuttatása folyik, amit durván fél évvel előre is hoztak, és épp a napokban kezdték kiszállítani a típust az első megrendelőknek.