Két új konnektoros hibrid VW érkezik

2020.04.02. 14:45

A Volkswagen szokatlan módon csak mellékesen említette meg egy sajtóközleményében, hogy hamarosan érkezik az Arteon és a Tiguan hibrid GTE változata.

IMG 1493

Részleteket egyelőre nem közöltek, csak utaltak rá, hogy ez a két modell is a Passat GTE hajtásláncát kapja meg, és még az idén bemutatkozhatnak. Egyesek azonban tudni vélik, hogy a két típus modellfrissítése kapcsán jelennek meg a hibrid változatok.

A VW konnektoros hibrid hajtásláncnak egyébként több változatát is bemutatták már: a Passat és a Skoda Superb például egy 214 lóerős változatot kap, míg a Skoda Octavia RS iV, a Cupra Leon és a VW Golf GTE egy 245 lóerős változatot használ. Annyiban mind megegyezik, hogy 1,4 literes, 150 lóerős turbós benzinmotor és 115 lovas villanymotor dolgozik bennük össze, a különböző csúcsteljesítmény a két motor eltérő összehangolásának eredménye.

1

Úgy hallani, az Arteon és a Tiguan is a kevésbé erős változatot kapja meg, amely a Passatban is megtalálható, bár egyes feltételezések szerint a két újabb modell kisebb elektromos hatótávot érhet el, mint a Passat GTE, mivel az Arteon nagyobb és nehezebb, a Tiguan pedig magasabb, és nagyobb légellenállású a Passatnál. Ám valószínűleg így is meglesz az 50 kilométer egy töltéssel.