Az esztergomi Suzuki is újraindul a jövő héttel

2020.04.22. 09:57

Bár az európai autóeladások is sokéves mélyponton járnak, Európa-szerte újraindítják a termelést, hogy legalább az esélyt megteremtsék a normalizálódásra. Ehhez a trendhez csatlakozik a magyar Suzuki is azzal, hogy április 29-én újraindítja esztergomi üzemét.

suzukifac

A cég sajtóközleménye hangsúlyozza, hogy kialakították a lehető legbiztonságosabb munkakörülményeket a dolgozók számára. „A kormányzati rendelkezések és az érintett hivatalos szervek által javasolt eljárási rendek figyelembevételével a vállalat átszervezte működési folyamatait annak érdekében, hogy minden tekintetben biztosítsa a megfelelő távolságtartást, valamint a különleges egészségügyi helyzethez igazodó teljes bel- és kültéri higiéniát. A rendkívül szigorú vírusellenes intézkedések kiterjednek többek közt a munkatársak munkába szállítására, a beléptetés rendszerére, az egészségügyi védőfelszerelések használatára, az étkeztetésre és a fertőtlenítések gyakoriságára, valamint az otthoni munkavégzés és a külföldi utazások szabályozására is.” – fogalmaz a cég.

A termelést egyelőre egy műszakkal indítják be, többet a piac helyzete sem indokolna. Azt ígérik, a gyártási tervet az igényeknek megfelelően alakítják majd.