Ősszel jön az Opel villany-furgonja

2020.04.28. 14:19

Már tavaly hallani lehetett róla, hogy jönnek a PSA szabványos elektromos furgonjai, de az Opel-jelvényes Vivaro-e bemutatója kapcsán most újabb adatokat hoztak nyilvánosságra.

A hajtásrendszer az adatok alapján a CMP-platformra épülő elektromos kisautókéval lehet rokonságban. A motor itt is 100 kW, azaz 136 lóerő teljesítményű, és a kisebb akkumulátor is ugyanakkora, 50 kWh energiatároló képességű, mint az Opel Corsa-e vagy a Peugeot 208 Electric modellekbe beépített csomag. Ezen felül készül majd egy nagyobb hatótávú változat is, 75 kWh-s akkumulátorral.

Az Opel szerint így a Vivaro-e a kisebb akkumulátorral, WLTP ciklusban akár 230, a nagyobbikkal akár 330 km-t is megtehet egy töltéssel. Azt nem tudni, hogy ez melyik változatra lesz igaz, milyen terheléssel számolva. A töltési lehetőségekről annyit árultak el, hogy 100 kW-os gyorstöltésre lesz lehetőség, így a kisebbik akkumulátor durván fél óra, a nagyobbik háromnegyed óra alatt tölthető 80%-ra. Az is kiderült, hogy a Vivaro-e ugyanúgy háromféle hosszúságú karosszériával lesz elérhető, mint a hagyományos Vivaro: 4,6, 4,95 és 5,3 méteres változatokat kínálnak majd. Az elektromos modell terhelhetősége 1,275 tonna lesz, 130 kg-mal kevesebb, mint a dízelváltozaté, a vontatási képessége pedig kerek egy tonna.

A Vivaro-e típust megrendelni nyártól lehet majd, az első példányok átadását pedig az őszre ígéri az Opel.