Így nézne ki egy igazán retro Mercedes?

2020.05.17. 07:15

A Mercedes legendás típusát, a sirályszárnyas 300 SL-t már többször is feltámasztotta különböző utódtípusokkal, azonban most egy dizájner megpróbálkozott a lehetetlennel: modern köntösben rajzolta meg az ikont.

mercedes-amg-gt-300-sl
Fotó: wb.artist20 / Instagram

A Mercedsnél már a McLarennel közösen fejlesztett SLR is egyfajta 300 SL-utánérzés volt, de az igazi retro-utánérzést az SLS AMG hozta el. A különleges formájú, valóban sirályszárnyas autót aztán egy filozófiájában hasonló, de jóval elérhetőbb autó, az AMG GT követte. Oscar V - aki klasszikus autók újragondolásával nyomul az Instán - bevallottan az AMG GT-t vette alapnak, és bár néhol azért kicsit fel lehet fedezni kisebb aránytalanságokat, az összkép nem is olyan rossz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This is my attempt at modernizing the Mercedes 300 SL 😁. Yes the base is a GT AMG Roadster which I think Mercedes intended for them to have some similarities to begin with. I basically flipped the headlights vertically to see if it would work then carried on to modify the grille, fenders and air vents. • • • • • #mercedesbenz #mercedes #mercedeslovers #mercedesclassic #mercedessl #mercedessls #mercedesgt #benzlife #render #rendering #renderings #conceptcar #cardesign #cardesigner #cardesigncommunity @supercarsdai1y @supercarradar @supercarspoting #automotivedesign #conceptcars #conceptart #modernization #cardesignworld #modernbenz @hypedmotors @1320video #carporn #automotivedesign

Oscar V | Concept Autos (@wb.artist20) által megosztott bejegyzés,

A Mercedes-AMG 2014 óta tartja a piacon a GT-t, így utódlása hamarosan esedékessé válhat, de erről még elég kevés információt tudunk. A sportrészleg egyelőre az egyre durvább csúszásban lévő, F1-es gyökerekkel rendelkező Project One-nal van elfoglalva. Az 1000 lóerős hibrid hipersportautó bemutatását először 2019 őszére ígérték, majd a csúszást egy évre saccolták, de nem lennénk meglepve, ha csak 2021-ben látnánk először a teljesen szériaérett autót.