Tényleg megszűnik a Lada forgalmazás Magyarországon

2020.06.09. 11:08

A Lada Hungary Kft. sajtóközleményben erősítette meg azt a korábban már kiszivárgott hírt, hogy a Lada márka újautó-forgalmazása megszűnik Magyarországon. A cég szervizt és alkatrészellátást továbbra is biztosít az elmúlt években eladott, nagyjából négyezer autóhoz.

A hivatalos indoklás szerint megszűnik az európai emissziós normáknak megfelelő típusok gyártása a Ladánál, mivel a többségi tulajdonos, a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség nem tervezi a márka európai forgalmazását. Így a Lada Hungary már csak a készleten levő autókat értékesítheti, újabb rendeléseket az orosz gyártó már nem fogad Magyarországról.

A Lada forgalmazást majdnem pontosan öt éve indította be a Duna Auto Csoport: a képviseletről szóló szerződést 2015 július elsején írták alá. A márka bevezetését még a Granta típussal kezdték, de nem sokkal később megjelent a korszerű, Renault alapú Vesta, és mindvégig kínálták az ős-Niva jelenleg gyártott változatát 4x4 néven.

A lada.hu honlapról már lekerültek a korábbi, újautó-értékesítésre vonatkozó információk, itt a továbbiakban a szervizhálózattal és alkatrész-ellátással kapcsolatos információkat tesz közzé a Lada Hungary.