Az Nvidia a Mercedes új partnere

2020.06.25. 11:06

A Mercedes nem pazarolja az időt. Csak pár napja függesztették fel a közös kutatásukat a BMW-vel - mely a vezetés segítő funkciók kidolgozására koncentrált - de máris megállapodtak egy új partnerrel, az Nvidiával.

A cél nagyjából ugyanaz maradt, mint a BMW-s együttműködésnél volt: közösen fejlesztenek részleges önvezető rendszert, illetve parkolást-automatizáló megoldásokat. Ezen felül, hasonlóan a Teslához, a Mercedes is távolról frissíthető szoftverrel szerelné fel az autóit. Így ugyanaz az autó változatlan fizikai kiépítésben is új funkciókat kaphatna, illetve a meglévő vezetést segítő rendszereket is továbbfejleszthetnék, egyszerűen a program cseréjével.

A Mercedes tervezi még, hogy az önvezető rendszereken túl szoftverfrissítések útján különböző kényelmi, illetve biztonsági funkciókat is elérhetővé tesznek. Az is felmerült, hogy ezek előfizetéses konstrukcióban lesznek elérhetők, bár ezzel kapcsolatosan még mérlegelik a lehetőségeket. A Nvidiával kötött megállapodás szerint 2024-ig biztosan megjelennek a Mercedesekben a közösen fejlesztett funkciók.