Sztárigazolások a Renault formatervező részlegénél

2020.07.30. 17:18

Rövid időn belül két európai szinten meghatározó formatervező hagyja ott vezető pozícióját és csatlakozik a Renault-hoz. Alejandro Mesonero-Romanos a Seat, Gilles Vidal a Peugeot vezető tervező tervezői székét hagyja hátra, hogy ezután Renault-kat rajzoljon. 

IMG 9198

Szokatlan húzás a Renault-é, mert úgy csábít át egyszerre két vezető tervezőt magához, hogy közben a saját formatervezői részlegének fejét, Laurens van den Ackert a helyén hagyja. Egyelőre rejtély, mire kell nekik egyszerre ennyi nagy szaktekintély, de Alejandro Mesonero-Romanos már októberben, Gilles Vidal pedig novemberben kezdi náluk a munkát. 

Romanos
Romanos

Az ötvenkét éves Romanos korábban egy rövid időre már megjárta a Renault-t, de egy ideje már a Seat vezető formatervezőjeként ismert. A vezetése alatt született nagyjából az összes ma futó Seat formaterve, az ő feladata volt az elmúlt években megalkotni azt az egységes formavilágot, ami ma ott van a márka autóin. Az ő igazolása mögött egyértelműen az a Luca De Meo áll, aki nemrég a Seat első emberéből lett a Renault vezérigazgatója. Az igazolásáról annyit tudni, hogy közvetlenül Acker alá kerül majd.

Gilles Vidal
Gilles Vidal

Gilles Vidal sem kis név a szakmában. A 48 éves francia a hazai konkurens PSA-nál töltötte eddigi komplett karrierjét. 1996-ban kezdett a Citroennél, ahol sok köze volt a C4 és Grand C4 Picasso modellekhez, majd évekig csak tanulmányokat rajzolt. 2010-ben lett a Peugeot vezető formatervezője, a most látható kínálat már teljes egészében az ő általa felügyelt csapat munkája. Az ő pozíciója még nem ismert az új helyén.