Lesz végre elektromos Corvette?

2020.08.09. 07:47

A General Motors már 2015-ben levédette az E-ray típusjelzést, de eddig sehol sem használta. A Chevrolet Corvette elektromos változatára utaló megnevezést azonban a GM ismét levédette, úgyhogy valami talán mégis zajlik a gyártónál.

2020-chevrolet-corvette-stingray (9)

Pontosat persze egyelőre nem tudni, sőt, egyáltalán nem kizárt, hogy az egyelőre készülőben lévő Corvette-csúcsváltozatok valamilyen kiegészítő hibridrendszerének megnevezéseként szeretnék felhasználni az E-Ray nevet.

Mind a Grand Sport, mind a Zora néven emlegetett csúcsváltozatoknál sejteni lehet, hogy valamilyen elektromos hajtást alkalmaz majd a gyártó, így talán kevésbé valószínű, hogy már ebből a Corvette generációból elkészül a teljesen elektromos változat. A pletykákat fűszerezi az egykori amerikai alelnök (hamarosan a demokraták jelöltjeként az elnökválasztáson induló) Joe Biden videója, aki saját Corvettjében ülve arról beszél, hogy tudomására jutott egy készülő elektromos Corvette-variáns, ami akár 200 mérföld/órás (~321 km/h) sebességet is elérheti.

Az sem kizárt, hogy a GM szimplán csak jó előre gondolkodott, és öt év múlva ismét levédetik a nevet anélkül, hogy bármilyen modellnél használnák - nem ritka ez az autógyártók esetében.

Via: Motor1Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.