Először látható az M4-es BMW

2020.08.25. 17:29

Szeptemberben érkezik az M3-as és az M4-es BMW, de már most elkezdték a legismertebb M modellek következő generációjának népszerűsítését, a legutóbbi MotoGP futam győztese, Miguel Oliveira segítségével.

A kérdéses autó hivatalosan persze még prototípus, és ennek megfelelően is öltöztették fel: a fóliázás nagy részben a kontúrok meglátását akadályozó fekete-fehér csíkos mintát kapott, bár néhol felkerült rá az M részlet középkék-sötétkék-vörös trikolorja is. Néhány részlet azért így is kivehető, például a vízszintes osztású hűtőrács, vagy a hatszög-kontúrú nagy alsó légbeömlők. Kicsit olyan az új M4-es, mintha az M részlegnél megpróbálták volna menteni, amit Domagoj Dukec és formatervező csapatának állítólag szándékos ámokfutása után még lehet – vagy ha nem, legalább feketében megcsinálni, hátha úgy kevésbé zavarja a szemet.

Ami a műszaki tartalmat illeti, nagy meglepetést nem érdemes várni: valószínű, hogy itt is ugyanazokat a hajtásláncokat vetik majd be, mint az X3 M és az X4 M modelleknél. Azaz háromliteres soros hathengeres turbómotort, 480 vagy 510 lóerővel, nyolcfokozatú automata váltóval, állandó összkerék-hajtással. Nincs ezen mit csodálkozni, lassan az M4 is erős úri sportkocsi lesz, a korábbi szerepe a kínálatban már rég a kisebb, könnyebb, közvetlenebb M2-esé lett.