A leggyorsabb volt a Teslával, beleállt a földbe

2020.08.27. 11:13

Bár a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, most vasárnap végül megtartják az idei Pikes Peak hegyi felfutót, amelynek most zajlanak az időmérői. Ezeken eddig a Tesla Model 3 tűnik a legkevésbé szerencsés típusnak: eddig a három benevezett példányból kettőt törtek össze úgy, hogy nem indulhat el a versenyen.

Az egyik esetet sikerült is rögzíteni: Randy Pobst szabályosan beleállt egy domboldalba, miután az autót az út egy mélyedése épp a kanyar előtt megdobta. Szemtanúk szerint egyszerűen elmérte a tempót, túl gyorsan közelítette meg a kérdéses kanyart. Ezzel egyébként az egyik komoly esélyesét vesztette el az idei futam: Pobst az Unplugged Performance Teslájával az alsó szakasz időmérőjén a legjobb időt futotta, 26 másodpercet verve minden más indulóra. Érdemes belenézni, a tempó tényleg hajmeresztő. (Itt a sebességmérő mérföldben van, azaz a 60-as szám az 96 km/h-t, a száz meg 161 km/h-t jelent.)

Egy másik, Model 3-mal induló versenyző, a kezdő Josh Allen már kedden leírta a saját autóját, így a típusból már csak egy maradt, igaz, azt egy igazán rutinos pilóta, Blake Fuller irányítja, aki 2016-ban a Tesla Model S-szel kategóriarekordot futott ugyanitt – remélhetőleg ő gond nélkül célba ér majd.