Gyorshajtásért kapták el, aludt vezetés helyett

2020.09.18. 16:41

Calgarytól északra, az autópályán vettek üldözőbe a Kanadai Királyi Lovasrendőrség járőrei egy gyorshajtó Tesla Model S-t, amely a megengedett 110 helyett 140 km/h körüli tempóban közlekedett, de az autóba átnézve nem láttak senkit.

tesla no driver

„Döbbenetes volt. 23 éve vagyok rendőr, és az idő nagy részét a közlekedésieknél töltöttem, de ilyet még nem láttam. Az autó ablakai mögött nem láttunk senkit.” - mesélte az esetet a CBC News-nak nyilatkozó Darrin Turnbull őrmester. Mint kiderült, ketten tartózkodtak az autóban, de mindketten aludtak a lehajtott támlájú ülésekben, a vezetést az Autopilot rendszerre bízták.

Mivel az Autopilot hivatalosan csak vezetést támogató, és nem önvezető rendszer, amely a döntést igénylő helyzeteket úgy oldja meg, hogy kikapcsol, a rendőrség a 20 éves sofőr ellen nem csak gyorshajtás, de veszélyes vezetés miatt is eljárást indított. Közvetlen büntetésként 24 órára eltiltották a vezetéstől, bíróság elé viszont csak decemberben áll majd a jó tempójú szundikálás kapcsán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.