32 éve eltűnt Camarót halásztak ki egy tó mélyéről

2020.10.15. 18:18

Indianában, Fishers városában indult halászni egy férfi a napokban, azonban olyat talált, amire ő sem számított: egy felismerhetetlen állapotban lévő Camarót, amit 32 éve keresnek.

A szebb napokat is látott autóra egy radar - szonár - segítségével bukkant rá a halász Indiana állam második legnagyobb víztározójában, a Geist Reservoir mélyén. Azt a kiemelése előtt is lehetett sejteni, hogy a víz, iszap és évek együttese nem tett jót neki, de felszínre kerülése után egyértelművé vált, hogy az autó roncs, magát a formát, vonalakat is nehéz beazonosítani.

A rendőrség azonban meg tudta állapítani - jó eséllyel az alvázszám alapján - hogy a roncs egy 1987-es Chevrolet Camaro, amit ráadásul 1988 július 8-án elloptak, a nyilvántartásaik alapján. Tehát 32 éve hevert a tóban anélkül, hogy bárki észrevette volna, ami már önmagában kérdéseket vet fel.

A kocsi állapota miatt szinte teljesen biztos, hogy a zúzdában végzi, eredeti tulajdonosa egyébként már elhunyt. Az, hogy ki lopta el a Camarót, és miért hajtott vele a tóba, valószínűleg örök rejtély marad.

Tavaly Floridában is rátaláltak egy tóba hajtott autóra, azt 22 éve keresték, a tulajával együtt. Annyiban meredekebb az a sztori, hogy a tulaj csontjait is megtalálták az autóban.