Elköltözik Európából a Dacia Sandero gyártása

2020.10.15. 06:08

Már a hamarosan kifutó Dacia Sandero is készült Marokkóban, de nemrég bemutatott, korszerűbb utódja már csak az afrikai országban készül majd. A román üzemek a jövőben a nagyobb haszonnal kecsegtető típusokra koncentrálnak majd.

Az ok persze tisztán gazdasági: Marokkóban az olcsóbb munkaerő miatt a Sandero továbbra is hasznonnal gyártható, míg a román gyárak kapacitását magasabb árfekvésű modellekkel töltik majd ki. Elsősorban a Dusterrel, de már hallani egy nagyobb, SUV jellegű modellről, amely hétszemélyes lehet, és egyszerre válthatja a Dacia kínálatában a Lodgyt, illetve a Dokker személyszállító változatát.

A Grand Duster néven emlegetett modellel a Dacia átlépheti az eddig jellemző méretkorlátait, viszont a gyártásához helyet kell csinálni a román gyárak valamelyikében.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.