Nagy esőben autózva leeshet a Model 3-asok lökhárítója

2020.10.23. 17:01

Megint egy béna baki miatt magyarázkodik a Tesla. A lerepülő tetejű Model Y után egy hasonlóan ügyetlen, és azzal szemben általános hiba hírétől hangos a sajtó: nem titok többé, hogy a Model 3-asokról nagyobb tócsákon, állóvizeken áthajtáskor leszakadhat a hátsó lökhárító. Hónapok óta kering a hiba híre a neten, de már a Tesla is elismerte. Így néz ki egy ilyen helyzet:

Amennyire példa nélküli pálya az autóiparban a Tesla gyors útja a nagy gyártók közé, annyira egyedi bénázások kísérik őket. A kettő nyilván erősen összefügg. Idén már elérheti az 500 ezer darabos gyártókapacitást a márka, ami egy tizenhét éves önálló gyártótól elképesztő teljesítmény, és a jelek szerint kapkodás nélkül még nekik sem megy. A relatív tömeggyártott Model 3-at az első példányok óta bakik kísérik, új ismertté lett hibája pedig a fenti videón látható.

A Tesla a hibával kapcsolatban elmondta, a 2019. május 21 előtt Fremontban gyártott Model 3-asokkal fordulhat elő, hogy állóvízen történő áthaladáskor a rossz kialakítás miatt a víz letépi a lökhárítót. Heves esőben, rossz vízelvezetésű úton bármikor előfordulhat hasonló. Ezzel szemben már jelentkeztek olyan Model 3-tulajok is ezzel a hibával, akiknek az autójuk már idén készült, azaz nem csak a korai szériát kíséri a hiba, ahogy azt a Tesla remélte és kommunikálta.