Ez volna az új Honda Civic

2020.11.18. 08:42

A Honda kompakt modellje a 11. generációhoz érkezik jövőre, ezért bemutattak egy prototípust, amelyen már jól látszik a fejlesztés iránya.

Az előző modellváltás látványos szakítást hozott a múlt formavilágával, az új Civic Prototype képei azonban arról tanúskodnak, hogy a Honda formatervezői visszatértek az óvatos frissítés elvéhez. Az elsősorban Észak-Amerikának és Kínának szánt négyajtós jellegében alig változik – láthatóan meghagyták a kifutó modellből a tetővonalat, illetve a jellegzetes cápaorrot – inkább a részletek átdolgozására koncentráltak a tervezők.

A Civic Prototype karakterét lágyabb ívű felületek, és az ezeket itt-ott megtörő határozottabb élek kontrasztja határozza meg, Míg az orr-rész és a tetővonal ismerős lehet az elődről, a hátsó kialakítás teljesen újnak hat a vízszintes tájolású lámpatesteknek és a formába integrált légterelőnek köszönhetően.

A prototípus annyiban biztosan eltér a majdani szériamodelltől, hogy nagy átmérőjű, széles kerekeket kapott alacsony profilú gumikkal, amelyek valószínűleg a majdani sportváltozatokra lesznek jellemzők, de nagyrészt már sorozatgyártásra érett modell benyomását kelti.

Adatokat egyelőre nem közölt a Honda, mivel a teljes bemutatót a jövő év első felében tartják: valószínű, hogy akkortájt mutatják be a további változatokat is: az Európa számára fontosabb rövid ötajtóst, illetve az elsősorban Amerikában kelendő kupét is.