A BMW Lamborghini hangot vágott újévköszöntő videója alá

2021.01.04. 14:48

A BMW amerikai Instagram-oldala egy rövid videóval akart boldog újévet kívánni 3,5 millió követőjének, de óriási égés lett a vége: a Lamborghini V10-es motorjának hangját tették a versenypályán kanyargó M2 felvétele alá, és ezt sokan ki is szúrták.

A posztot már nem lehet megtalálni a bmwusa oldalán, érthető módon gyorsan levették, viszont nem elég gyorsan ahhoz, hogy a milliós követőtábor ne vegye észre a fájó hibát. Sőt, szerencsétlenségükre Jason Cammisa amerikai-olasz autós újságíró Instagram-oldalán meg lehet találni a teljes klipet, íme:

Nem nehéz kihallani, hogy valami nem stimmel, ugyanis akármennyire jó az M2 háromliteres, sorhatos motorjának a hangja, közel sem hasonlít a Lamborghini V10-esének üvöltésére. Sokan emiatt nem is értik, hogyan kerülhetett ki a videó ilyen formában ekkora közönség elé, de ahogy a poszt második részében is látszik, nincs egyedül a BMW; a Maseratinak is sikerült egy felváltásra buzdító szöveg után egy visszakapcsolást bemutatnia egyik videójában.

Nehéz kitalálni, mit gondolhatott a BMW marketingosztálya a videó készítésekor és megosztásakor, de ekkora csalást lehetetlen nem észrevenni, és szépszámú követőjüket sikerült magukra haragítaniuk. Nyilván emiatt még el fog fogyni a pár maradék M2-es, ami raktáron maradt a gyártás leállítása után, csak szimplán kellemetlen egy ekkora márkának ilyen bakit véteni.