Beszántják a Chrysler sportrészlegét

2021.02.16. 06:04

A Stellantis részéről azt ígérik, a tudást megtartják, a fejlesztők továbbra is a cégnél dolgoznak, csak más területeken hasznosítják tapasztalataikat.

10

A Chrysler még 1989-ben állította fel saját sportrészlegét: a Team Viper első feladata a Dodge Viper sportkocsi kifejlesztése volt. Később, a Plymouth Prowlert fejlesztő szakemberekkel együtt alkották a Speciality Vehicle Engineering nevű részleget, amely már a Chrysler összes márkája számára fejlesztett sportos típusváltozatokat. Több névváltás után kapta a részlet az SRT, azaz Street & Racing Technology nevet.

Az SRT nevéhez az utóbbi évek során olyan típusok kapcsolódtak, mint a közel ezer lóreős utcai Dodge Challenger Demon, de úgy tűnik, a Fiat-Chrsyler és a PSA egyesülése után felálló új cégvezetés már nem tart igényt efféle fejlesztésekre.

A cég szóvivője szerint ez nem jelenti, hogy nem lesznek a továbbiakban erős típusok a cég kínálatában, de valószínű, hogy a feleslegesen erős, kompresszoros V8-asok ideje lassanként a Chryslernél is jelár.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.