Új katonai járműveket mutatott a Kia

2021.02.22. 17:19

A két négykerekű közül a komplettebb hatást keltő egy hosszú tengelytávú terepjáró, a KLTV Cargo Truck, amely a korábbról már ismert KLTV terepjáró korszerűsített változata.

A különbségek elég feltűnőek: osztott helyett egyrészes szélvédőt és új formájú orrot kapott a típus. Emellett a kiállított változat hosszú tengelytávú, három tonnás teherbírású, akár tíz felfegyverzett katona szállítására alkalmas platós modell, amely így a zárt, rövidebb alapkivitelhez képest funkciójában is mutat némi eltérést.

Az autó műszaki szempontból látványos újdonságot viszont nem hoz: a hajtást a már ismert, 3 literes, 225 lóerős, Euro 5-ös V6-os dízelmotorra bízták, nyolcfokozatú automata váltóval és négykerék-hajtással párosítva. Az autó emellett független felfüggesztéssel, defekttűrő gumiabroncsokkal és légkondicionáló berendezéssel készült.

A terepjáró mellett kiállítottak egy másik négykerekűt is, bár ezt járműnek sem igazán neveznénk. A Bare Chassis inkább csak egy alap, amelyre a vásárló kívánságának megfelelően szinte bármilyen kerekes katonai jármű építését vállalják. A Kia utalt rá, hogy már most is több ilyen projekten dolgoznak, de részleteket nyilván nem árulhattak el.