Gyártásba megy a Cupra Tavascan

2021.03.22. 16:27

Az már korábban kiderült, hogy az első elektromos Cupra a Born lesz, a VW ID.3 testvérmodellje, amely már jövőre piacra kerül, de német termék lesz: Zwickauban készül az ID.3-assal egy gyártósoron.

A Tavascan szériaváltozata ennél jóval távolabbi ígéret: 2024-re készülhet el, és jellegében állítólag követi majd az azonos nevű, 2019-es tanulmányautót. Az alapja a Bornhoz hasonlóan ennek is a VW szabványos MEB platformja lesz, de magasabb építésű modellről van szó: ha lesz is köze a cégcsoport más elektromos modelljeihez, inkább az Audi Q4 E-tron és a VW ID.4 lehet legközelebbi rokonság.

Az új elektromos modell mellett azt is bejelentette a Cupra, hogy 2022-ben Ausztráliában is megjelenik a márka, a tervezett délkeleti terjeszkedés egyik első lépéseként, amely később jelentős ázsiai piacokkal folytatódhat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.