Új autómárka születik, a Tank

2021.03.23. 14:04

A kínai Great Wall Motors márkaalapítási kedve nem hagyott alább: ezúttal terepjárók számára alapítanak egy újabbat.

gwm

Nem ez az első márkanév, amit a Great Wall Motors létrehoz. Jelenleg is négyféle néven gyártanak autókat: az olcsóbb SUV modelljeiket Haval, a drágábbakat Wey néven kínálják, kedvező árú elektromos kisautókat pedig Ora néven gyártanak. Emellett továbbra is készítenek pickupokat Great Wall márkajelzéssel: ebben a szegmensben a cég továbbra is Kína legnagyobbja.

A cég legújabb bejelentése szerint a Tank márkajelzést kizárólag terepjáró modelleken alkalmazzák majd, és a bevezetés pedig áprilisban kezdődik, a Sanghaji Autószalonon.

Korábbi hírek szerint nem ez lesz az idén az egyetlen márkaalapítás a Great Wall Motorsnál: állítólag egy további márkanevet vezetnek be a drágább elektromos autóik számára, amelyek a villany-Minik gyártására szánt BMW-Great Wall üzemben készülnek majd.

A Great Wall-éhoz hasonló, csupán néhány típust kínáló márkák alapítása nem új dolog. Egyes autógyártók régebben nagyban űzték a márkaalapítást. Valószínűleg a General Motors a rekorder ezen a téren, amely pályafutása során összesen 41 márkanéven forgalmazott autókat.