Újra felmerült, hogy tőzsdére vigyék a Volvót

2021.04.01. 10:10

Az év elején még úgy volt, hogy a Volvo egyesül anyacégével, a Geelyvel, de az erre vonatkozó terveket végül elvetették. Ám úgy néz ki, mindenképp szeretnének valahogy hasznot realizálni a Volvóból.

1

Ennek kapcsán merült fel ismét, hogy a vállalatot tőzsdére vigyék. Ezt 2018-ban már elkezdték szervezni, de akkor végül úgy döntöttek, mégsem teszik meg ezt a jelentős lépést. Akkor állítólag azért esett kútba az ügylet, mert az induló árakat túl magasra lőtték be: a kezdő árfolyam alapján a Volvo piaci értéke 30 milliárd dollár körül lett volna.

A legújabb pletykák szerint most kevésbé ambiciózus részvényárazáson gondolkodnak, amellyel úgy 20 milliárd dollárra jönne ki a cég értéke. A pletykákat a Geely és a Volvo egyelőre nem kommentálta.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.