Kínában támad fel a bogárhátú autó

2021.04.14. 09:50

Bár a Volkswagen maga két generáció után lemondott a Beetle típusról, úgy tűnik, Kínában látnak fantáziát a bogárhátú formában. Az Ora, a Great Wall Motors elektromos autókat gyártó leányvállalata legalábbis valami hasonlót készül kiállítani Sanghajban, a jövő hét elején.

Az érdekes a dologban az, hogy nem csak a bogárhátú formát vették kölcsön. A belső térről készült képen az látható, hogy az egész autó hangulatával az 1950-es és 60-as évek stílusát igyekeznek felidézni. Erre utal a kürtkarimás kormánykerék és a műszerfal kialakítása is. Ugyanakkor valahol groteszk, hogy egy olyan korszak népautója a modell, amikor a kínai autógyártás lényegében egy szem elnöki limuzinból és egy orosz mintára készített katonai terepjáróból állt, a nép pedig leginkább kerékpáron közlekedett.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Ora régimódi modelljével kapcsolatosan vannak-e gyártási tervek, vagy csupán látványosságnak szánják a Sanghaji Autószalon közönsége számára. Az április 19-ére ígért bemutatón azonban várhatóan erre is fény derül.