GTX: így hívják majd az izmos villany-Volkswageneket

2021.04.17. 15:29

A Volkswagennél már sok évtizedes történelmük van a GTI modelleknek. Igaz, jó ideje már nem ezek számítanak a legerősebb, legsportosabb gépeknek, a Golfból például ott van már az R, de azért a három betű máig megdobogtatja sokak szívét. Most egy újabb kombinációt kezdhetünk kóstolgatni: a GTX-et.

1 gtx?itok=eKmzSe2Z

A németek ugyanis úgy határoztak, hogy az elektromos modelleknél nem a GTI elnevezést használják, hanem a GTX jelöli majd a legcombosabb villany-Volkswageneket. A marketingrészleg egyik vezetőségi tagja szerint a GT betűpár hosszú ideje szinonimája a vezetési élménynek. Az X pedig egyfajta hidat jelképez, a jövő autóiban ugyanis nem zárja ki egymást a sportosság és a fenntarthatóság.

Az új elnevezés a hónap végén már meg is jelenik egy autón, egészen pontosan az ID4 GTX-en. Erről egyelőre nem tudni túl sokat, de annyi biztos, hogy két villanymotort kap, tengelyenként egyet-egyet. Így pedig összkerékhajtású lesz. Noha SUV-ról beszélünk, a sportosság jegyében kicsit megültetik az alap-ID4-hez képest, és nyilván külsőségekben is megkülönböztetik majd mezei verziótól.