2026 után nem jön több belső égésű motoros Audi

2021.06.18. 16:27

Markus Duesmann a német Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában tett említést az Audi küszöbön álló technológiai váltásáról.

A márkát irányító szakember szerint benzin- és dízelmotorral utoljára 2026-ban mutatnak be autókat, és ahogy azok kifutnak néhány évvel később, már nem marad más a kínálatban, csak tisztán elektromos modellek. Duesmann külön is kiemelte: a következő öt évet követően már új hibrid autókat sem mutatnak be, bár ezeket nagyszerű átmeneti megoldásnak tartják, ahogy fogalmazott, hídnak a jövő felé.

A döntés nem kockázatmentes, bár nem is váratlan. A prémium-szegmens drágább modelljeinek árába már kényelmesen belefér az elektromos hajtás többletköltsége, és a töltőhálózat kiépülésével az elektromos modellek használhatósága is sokat javulhat a következő öt év során. Emellett a 2026-ig bemutatott belsőégésű motoros modellek további 6-8 évig piacon maradhatnak, ami elég biztonsági tartalékot jelent a gyártó számára, ha mégsem a várt ütemben nő a villanyautók iránti kereslet.