Megmutatták az új Jeep Commandert

2021.08.17. 10:50

Már a Stellantis megalakítása előtt is intenzív fejlesztés folyt a Jeep márkánál, és úgy néz ki, a lendületet az új vezetőség sem szerette volna megtörni. Az új Commander, amelyet Brazíliában mutattak be, még a Fiat-korszakban kifejlesztett megoldásokra épül, és szoros rokonságban áll a Compass típussal.

A legfontosabb eltérés a hosszabb karosszéria, amely lehetővé teszi egy harmadik üléssor beépítését is. Emellett a nagyobb modell részletei sem azonosak a Compasséival, annak ellenére, hogy a két autó hasonló karakterű, és műszaki szempontból is elég közeli a rokonság köztük.

A Commander műszaki adatait egyelőre nem közölték – nyilván erre is sor kerül még az augusztus 26-ára tervezett hivatalos piaci bevezetés előtt – de úgy tudjuk, 1,3 és 2 literes turbós benzinmotorokkal biztosan elérhető lesz. Az előbbi 185, az utóbbi 200 lóerős lesz, és mindkettőt üzemeltethetik benzin mellett bármilyen arányú alkohol-benzin keverékkel is.

A típus elérhetősége kapcsán egyelőre annyi biztos, hogy Brazíliában zajlik majd a gyártás, és innen exportálják majd a Commandert a környező latin-amerikai országokba is. Az viszont egyáltalán nem biztos, hogy más kontinenseken is elérhető lesz.