Nincs ötszáz kiló a legújabb Caterham

2021.09.24. 15:40

A Caterham eddig is kifejezetten könnyű sportkocsikat épített, de az új alapmodelljükkel túltettek az eddigieken is.

A Seven 170 jelzésű modell először is a legkeskenyebb Caterham: 10,5 centivel kisebb a szélessége, mint a megszokott: csupán 1,47 m, de ez nyilván jót tesz mind a légellenállásnak, mint az autó tömegének.

A felépítésében az ősrégi Lotus Super Sevent követő, egyszerű csővázra épülő autó menetkész tömege utcai kivitelben is 490 kilogramm, így hiába kerül bele a Suzuki 660 köbcentis turbós háromhengeresének 83 lóerős kivitele, az átlagautók többségét simán állva hagyja. A gyáriak szerint 6,9 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, a csúcssebessége pedig 160 km/h. Van azonban egy még durvább kivitel, a pályára szánt, szélvédő nélküli 170R, ami csupán 440 kg-ot nyom, és egy kicsit nyilván még jobban gyorsul ettől.

Aki hajlandó otthon vesződni az összeszerelésével, az építőkészletben is megkaphatja 22 990 fontért – ez úgy 9,6 millió forintnak felel meg – de menetkészen sem sokkal drágább, úgy 25 ezer font, azaz 10,4 millió forintot kérnek el érte.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.