Eladtak minden Alfa Romeo Giulia GTA-t

2021.10.01. 12:14

A Giulia GTA és GTAm típusok pályafutásának ezzel hivatalosan is vége van: az Alfa Romeo nagy sikerként könyvelte el, hogy az 540 lóerős Giulia változatból el tudták adni mind az ötszáz példányt.

És ez tényleg nagy csoda, ha azt nézzük, hogy az 515 lóerős Giulia QV változat ára 82 500 euró, míg a sok apró javítást tartalmazó GTA és GTAm ára 175 ezer illetve 185 ezer euró volt. Az árkülönbséghez képest a száz kilóval kisebb tömeg, a 30 lóerő többletteljesítmény, az Akrapovic titán kipufogórendszer és a gyári aerodinamikai csomag nem igazán tűnik arányos ellenértéknek, bár a balekok vásárlók nyilván látták a sorszámozott modellváltozatban a befektetés lehetőségét.

Egyelőre nem tudni, hogy terveznek-e újabb hasonló, kis szériás változatot az Alfa Romeo Giulia, vagy a márka más típusai alapján, de nem valószínű, hogy a Stellantis által kinevezett új cégvezetésnek ez most a legnagyobb baja. Lényegesebb feladat most az új alapmodell, a Tonale bemutatása, ami már így is nagyjából egy évet késett, az eladások növelése, illetve a jövőbeli, már szabvány Stellantis alapokra épülő választék kialakítása. Csupa olyan lépés, amivel megpróbálják a Fiat Chrysler kézben elsorvasztott márkát újra növekedési pályára állítani.

Nem sokkal a bemutató után Karotta forgatott is a Velocéval: