A Mercedes megmutatja, hogy lehet fokozni a luxust

2021.10.12. 17:37

Miközben az egész autóipar hangzatos kijelentésekkel fordul a fenntarthatóbb jövő felé, határozott dátumokhoz kötik az elektromos átállást és még a valódi bőrkárpitot is kiűzik az utastérből, azért van egy párhuzamos univerzum azoknak, akik a hagyományos luxust és az egyediséget szeretik egy olyan autóban, mint az S-osztály. Nekik szól a Mercedes-Benz Manufaktur, ahol nem néznek furcsán, ha valaki nem feketét vagy ezüstöt választ.

Ahogyan a BMW-nél az Individual vagy a Bentley-nél a Mulliner, úgy a Mercedesnél a Manufaktur jelenti majd a különös műgonddal, a legapróbb részletekig kidolgozott autókat, amikbe bőven belefér egy merészebb fényezés vagy arany cérnával varrott beltér, egyedi hímzésekkel és otthonos fabetétekkel. Ezt a szabadságot a Mercedes már évek óta megadja a G osztályhoz, de most az S-en túl a Maybach modellek, a CLS és az AMG GT 4 door esetében is el lehet ereszteni a fantáziát.

Ezen a szinten már nem ficcen ki műanyag elem, mindent első osztályú nappabőrbe kötnek, és kézzel készítenek el. Ha az alcantara tetőkárpit már nem elég, akkor akár ez is lehet rombusz mintás bőr. A dekorbetétekbe és a kalaptartóra is felkerül a Manufaktur felirat, de az ajtók nyitásakor is egyedi minta világítja meg a földet, temérdek háromágú csillaggal, mint a C-osztály hűtőmaszkja.

Olyan színek tértek vissza, mint a ‘60-as évek szilícium szürkéje, melyet a sirályszárnyas 300 SL-en lehet látni, vagy a ‘80-as évek W123-as és W126-osain népszerű vintage blue vagy olívazöld. Akik szerint még mindig menő a matt fényezés, azok választhatnak matt fehéret vagy az éjszaka császárainak szóló feketét is.

Mióta nem egyedi kérések alapján épülnek a bódék az alvázakra, valami híres karosszériaépítő vállalat neve alatt, azóta a különleges színek és izgalmas összeállítású utasterek jelentik a kitörést a megszokottból.

Itt videón megnézheted, mi mindent tud az új Mercedes S 500!