Nyereséget hozott a Tesla az előző negyedévben

2021.10.21. 11:47

Az már kiderült, hogy jól fogytak a Teslák a harmadik negyedév során, most pedig azt is közölték, hogy a termelési rekordhoz nyereség-rekord is társult.

A Tesla forgalma az előző évhez képest 57%-kal, 13,8 milliárd dollárra nőtt a júliustól szeptemberig tartó időszak során, a nyereség pedig 1,62 milliárd dollár lett. Ebből 279 millió származott a konkurenciának eladott környezetvédelmi kreditekből.

Érdekes, hogy a magasabb nyereséghez mintegy 6%-kal alacsonyabb átlagos eladási ár tartozott, mint egy évvel korábban, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a két nagyobb modell felújítása miatt a harmadik negyedév Tesláinak döntő többségét, 241 ezerből 232 ezret a két kisebb típus tette ki.

A Teslánál egyébként a számok további javulására számítanak a következő években, hiszen hamarosan megindulhat a gyártás a németországi és a texasi üzemekben is.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.