Mini: művészet tetőfokon

2021.10.29. 10:48

A kortárs művészet népszerűsítését, meg persze a Minik egyedibbé varázsolását célozza a Mini Rooftop projekt. Az amerikai részleg által életre hívott kezdeményezés fiatal, az Egyesült Államokba bevándorlóként érkezett művészek alkotásait helyezi középpontba. Ezek a művek a Minik tetejére kerülnek fel, csak rövid ideig elérhető extraként.

Az itt látható kéz, közepén egy szemmel Rich Tu alkotása, ő egy filippínó-amerikai művész, aki jelenleg New Yorkban él. A mű címe Hiraya, a filippínó kifejezés nagyjából annyit tesz: a remények, álmok és törekvések gyümölcse. A színes emberalakokat különböző pozíciókban ábrázoló grafika Shawna X munkája, míg a szélben lobogó színes vásznat az írországi születésű Shane Griffin kreálta.

A tetejükön egy darabka művészetet hordozó Minikre november elsejétől lehet előjegyzést leadni. Az már most is biztos, hogy mindegyik variáns csak limitált szériában készül, és korlátozott ideig lesz elérhető. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora felárat kell fizetni, de a Mini közlése szerint néhány héten belül minden részletet nyilvánosságra hoznak.

Egyébként sem szokatlan amúgy a márkától, hogy próbál egy kis kreativitást vinni a tető fényezésébe. Emlékezhetünk például a brit zászlót, a Union Jacket megjelenítő Minikre, mostanság pedig például színátmenetes tetőt is kínálnak.