Álcázva már megmutatták a következő Minit

2021.11.04. 06:03

Az újkori, BMW-féle Miniből már a negyedik generáció érkezik – ahogy sejthető volt, a karakter megtartása mellett újítják fel a típust ismét.

A kockás álcafóliában, hatalmas felnikkel megmutatott prototípusról nehéz eldönteni, hogy milyen változásokat hoz. Az azért sejthető, hogy nagyobb első lámpakereteket kap a típus, és mintha az orra is rövidült volna. Ami biztos, az az, hogy a következő generációt is Oxfordban gyártják majd, és még hagyományos hajtású változatai is lesznek, benzines és dízelmotoros egyaránt. Természetesen várható újabb elektromos kivitel is, és ami ennél is lényegesebb hír, az új Mini hatchback már nem a legkisebb típus lesz a kínálatban.

Úgy hallani, két kisebb autó is érkezik, mindkettőt a kínai Great Wall Motors gyártja majd, és mindkettő tisztán elektromos lesz. Ezért is valószínű, hogy a negyedik generációs Mini ugyanakkor még mindig a legolcsóbb modell lesz a kínálatban, hiszen az elektromos hajtás egyelőre drágább, mint amennyit a kínai gyártáson, vagy a kisebb méreten spórolni lehet.

A Mini kezét a forma tekintetében nagyrészt megkötik a hagyományok, viszont a BMW kisautó-márkája forradalmi, erősen testre szabható belsőt ígér. Valószínű, hogy a jelenleginél is több, nagyobb, könnyebben áttémázható képernyő kerül az új modellbe.

Annak ellenére, hogy a prototípusról a gyár közölt képeket, a brit Autocar hírében 2023-as bemutató időpontot emlegetnek. Nem is lenne meglepő, ha várnának a csaknem kész modellel még egy évet, hiszen a jelenlegi, félvezetőhiányos időszak könnyen kellemetlen túlrendelésekhez, sorbanálláshoz vezethet, ami profit helyett csak rossz szájízt hozna.

Ha érdekel, milyen egy használt Mini, arról is van videónk (szerk.)